poniedziałek, 10 grudnia 2012

ZUPA CZKOLADOWA

Czasami jakieś nowe pomysły rodzą się z przypadków i tek też było z tą zupą. Miałam ochotę na coś słodkiego więc postanowiłam przygotować budyń. Chcąc stworzyć zdrowszą wersję tego deseru postanowiłam cukier zastąpić miodem. I tak bez zmiany proporcji składników na budyń powstała zupa czekoladowa. 



Składniki 1-2 porcji:

budyń domowego wyrobu przepis tutaj
1 łyżka miodu
garść orzechów włoskich

Wykonanie:

Przygotowujemy budyń. Na końcu do bardzo ciepłego ale nie gorącego budyniu dodajemy miód i orzechy. Mieszamy energicznie. Topiący się miód spowoduje rozrzedzanie się budyniu i tak powstanie zupa.

Autor: pomysł własny.

1 komentarz:

qwert123 pisze...

dobre dla czekoladoholików!:D