środa, 20 lutego 2013

EXPRESOWA OGÓRKOWA 2.

Pomysł na tę zupę zrodził się dwa tygodnie temu, kiedy głodna i zmęczona wróciłam do domu. W domu miałam w garnku resztę rosołu, słoik ogórków i ugotowany makaron. Więc nie czekając dłużej zabrałam się do pracy. I tak powstał wersja szybkiej zupy ogórkowej. Chociaż jest to smak zapisany w moim sercu, bo taką samą zupę jadłam jako dziecko w domu.




Składnik na 2 porcje:
4 średnie ogórki kiszone
3 szklanki rosołu
1/2 szklanki soku z ogórków kiszonych
1 szklanka makaronu
1 ząbek czosnku 
sól, pieprz

Wykonanie:
Gotujemy makaron. Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do gotującego się rosołu. Wlewamy sok z ogórków. Wrzucamy obrany ząbek czosnku. Doprawiamy do smaku. Gotujemy jakieś 15 min. Na końcu dorzucany ugotowany makaron.


autor: pomysł własny.



Brak komentarzy: