ZDROWE (ZIELONE) SMAROWIDŁO NR.2 - DWU-SKŁADNIKOWE (nie tylko dla alergika)
Moja siostra ponieważ jest matką alergika, musi się dość na gimanastykować, aby w menu jej dziecka nie znalazły się alergeny pokarmowe. Inspiracji szuka w internecie jaki i sama wymyśla doskonałe rzeczy.Oto jedna z nich pasta groszkowa bez alergenów. Ja osobiście tą pastę w wersji z majonezem stosuję do jajek nie tylko w wielkanocny poranek.
Składniki:
1 puszka zielonego groszku
1 łyżka oleju
lub
w wersji dla nie alergika można dać 1 łyżkę majonezu
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Groszek wrzucamy do miski i dodajemy olej (lub majonez). Całość miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podajemy na gotowanych jajkach lub jako samodzielne smarowidło na kanapki.
Podajemy na gotowanych jajkach lub jako samodzielne smarowidło na kanapki.
autor: moja siostra
Komentarze