ZDROWE (ZIELONE) SMAROWIDŁO NR.2 - DWU-SKŁADNIKOWE (nie tylko dla alergika)

Moja siostra ponieważ jest matką alergika, musi się dość na gimanastykować, aby w menu jej dziecka nie znalazły się alergeny pokarmowe. Inspiracji szuka w internecie jaki i sama wymyśla doskonałe rzeczy.Oto jedna z nich pasta groszkowa bez alergenów. Ja osobiście tą  pastę w wersji z majonezem stosuję do jajek nie tylko w wielkanocny poranek.





Składniki:

1 puszka zielonego groszku
1 łyżka oleju
lub
w wersji dla nie alergika można dać 1 łyżkę majonezu
sól, pieprz do smaku 

Wykonanie:
Groszek wrzucamy do miski i dodajemy olej (lub majonez). Całość miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Podajemy na gotowanych jajkach lub jako samodzielne smarowidło na kanapki.


autor: moja siostra 



Komentarze

Popularne posty