SMACZNIE W POZNANIU czyli Festiawl Dobrego Smaku, Poznań 2013
Wczoraj zakończył się VII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku, który trwał cztery dni. Mimo, że festiwal skierowany był głównie dla dorosłych, nie zapomniano jednak o milusińskich. na których czekało wiele atrakcji w postaci zajęć plastycznych oraz wspólnego gotowania z rodzicami pod okiem szefów kuchni (Marcin Budynek). Podczas Festiwalu wystawcy z całej Polski reprezentowali swoje najlepsze produkty, a wśród nich można było znaleźć owoce, przetwory, miody, wina, piwa, chleby, ciasta, sery, dania obiadowe itd. Oprócz tego odbywały się liczne pokazy kulinarne, spotkania degustacyjne i dyskusyjne oraz koncerty. Oczywiście na Festiwalu nie mogło zabraknąć warsztatów kulinarnych (w których również uczestniczyłam-o tym niebawem). Dodatkową atrakcją był odbywający się po raz IV Poznański Bieg Kelnerów WineBridge. Na sympatyków rękodzieła również czekały atrakcji. Dzięki Festiwalowi uczestnicy mogli dowiedzieć się na temat: wieprzowiny PQS, Trzech Znaków Smaku (niebawem więcej na ten temat) czy kurczaków z chowu zrównoważonego nie karmionych antybiotykami.
Festiwalowa scena i pokazy kulinarne
m.in. Marcin Budynek
Krystian Szopka (gofry na słono)
Wystawcy i ich produkty
Pokaz lepienie i degustacji pierogów
Bieg kelnerek na obcasach
Relacja dot. wydarzeń z piątku.
autor zdjęć: własne- Camelia_)
Komentarze