wtorek, 9 września 2014

JABŁKO NA ŚNIADANIE TYLKO W INNEJ POSTACI (I)

Jedna z wersji śniadań jaki jadłam przed przejściem na dietę bezglutenową. 
Polecam szczególnie teraz w ogólnej akcji, której bohaterami są polskie jabłka.


 




Składniki:

3 suszone morele 
1 łyżka słonecznika
1 łyżeczka siemienia lnianego
2-3 łyżki płatków owsianych górskich
1/2 dużego jabłka 
100 g jogurtu naturalnego

Wykonanie: 
Płatki gotujemy w niewielkiej ilości wody. Po ostudzeniu dodajemy pokrojone morele, słonecznik, siemię lniane, starte jabłko i jogurt.  




autor: pomysł własny.








2 komentarze:

Magdalena Kuchaja pisze...

pełne błonnika śniadanie :)

Camelia_) pisze...

Dokładnie i do tego zdrowe..

Pozdrawiam:-)