piątek, 31 października 2014

MOJE IDEALNE DRUGIE ŚNIADANIE

Moje drugie śniadanie, które zabieram nie tylko do pracy, od pół roku przyrządzam w wersji bezglutenowej. Ostatnio wzbogaciłam je o jeszcze wartościowsze składniki o czym można przeczytać poniżej. 

Dlaczego takie śniadanie, ponieważ wpływa ono pozytywnie na moją skórę i koście, dzięki zawartości cennych witamin i minerałów zawartych w owocach, migdałach, amarantusie czy miodzie.
Śniadanie w tej postaci powoduje długie uczucie sytości i wpływa bardzo dobrze na moje samopoczucie. Do tego jest słodkie choć bez cukru.

Śniadanie te najczęściej przyrządzam wzbogacone smażonym bananem albo jabłkiem lub z owocem z dowolnego przetworu.

Śniadanie w tej wersji przygotowuję dzień wcześniej, a rankiem zabieram je do pracy.  











Składniki-1 porcja:

3-4 łyżki jogurtu 
2 łyżki dżemu lub musu jabłkowego  
2 łyżki amarantusa ekspandowany
2 łyżki pokruszonych migdałów 
1 łyżka wiórek kokosowych 
1 łyżka syropu daktylowego lub miodu 
1 łyżka miodu
2 łyż ki płatków u mnie ryżowych 
1 łyżka żurawiny


Wykonanie: 


Płatki ryżowe gotujemy. Po ostygnięciu dodajemy pozostałe składniki. 





autor: pomysł własny 

Moje wypieki i desery na każdą okazję   



3 komentarze:

Agata pisze...

Rzeczywiście świetna propozycja na śniadanie na wynos :) wygląda bardzo smakowicie!

babka z rodzynkiem pisze...

Bardzo apetyczne to Twoje śniadanie:-)

Camelia_) pisze...

Dziękuję:-)