MOJE IDEALNE DRUGIE ŚNIADANIE
Moje drugie śniadanie, które zabieram nie tylko do pracy, od pół roku przyrządzam w wersji bezglutenowej. Ostatnio wzbogaciłam je o jeszcze wartościowsze składniki o czym można przeczytać poniżej.
Dlaczego takie śniadanie, ponieważ wpływa ono pozytywnie na moją skórę i koście, dzięki zawartości cennych witamin i minerałów zawartych w owocach, migdałach, amarantusie czy miodzie.
Śniadanie w tej postaci powoduje długie uczucie sytości i wpływa bardzo dobrze na moje samopoczucie. Do tego jest słodkie choć bez cukru.
Śniadanie te najczęściej przyrządzam wzbogacone smażonym bananem albo jabłkiem lub z owocem z dowolnego przetworu.
Śniadanie w tej wersji przygotowuję dzień wcześniej, a rankiem zabieram je do pracy.
Dlaczego takie śniadanie, ponieważ wpływa ono pozytywnie na moją skórę i koście, dzięki zawartości cennych witamin i minerałów zawartych w owocach, migdałach, amarantusie czy miodzie.
Śniadanie w tej postaci powoduje długie uczucie sytości i wpływa bardzo dobrze na moje samopoczucie. Do tego jest słodkie choć bez cukru.
Śniadanie te najczęściej przyrządzam wzbogacone smażonym bananem albo jabłkiem lub z owocem z dowolnego przetworu.
Śniadanie w tej wersji przygotowuję dzień wcześniej, a rankiem zabieram je do pracy.
Składniki-1 porcja:
3-4 łyżki jogurtu
2 łyżki dżemu lub musu jabłkowego
2 łyżki amarantusa ekspandowany
2 łyżki pokruszonych migdałów
1 łyżka wiórek kokosowych
1 łyżka syropu daktylowego lub miodu
1 łyżka miodu
1 łyżka miodu
2 łyż ki płatków u mnie ryżowych
1 łyżka żurawiny
Wykonanie:
Płatki ryżowe gotujemy. Po ostygnięciu dodajemy pozostałe składniki.
autor: pomysł własny
Komentarze