czwartek, 9 października 2014

SPOSÓB NA PYSZNY ROSÓŁ

Vegetom i innym tego typu przyprawą mówię nie, od kiedy dowiedziałam się o ich negatywnym wpływie na nasz organizm. Żółty kolor, który wielu z nas kojarzy się pysznym rosołem doskonale uzyskamy po przez dodanie kurkumy i curry.
Od dawna mam swój niezawodny sposób na rosół, który zapewne gości na wielu stołach. 
Polecam, bez chemii. 








Składniki: 

2 skrzydełka kurczaka lub indyka 
3 duże marchwie 
2 pietruszki 
1 duży por 
1/2 selera zależy od wielkości 
1-2 ząbki czosnku -nie rozdrabniamy 
2 liście laurowe 
sól, pieprz,
curry,
kurkuma 


Wykonanie: 

Kurczaki myjemy, wkładamy do wody i delikatnie zagotowujemy. Wylewamy zagotowaną wodę. Opłukujemy kurczaka.  Ponownie wkładamy go do garnka z wodą do którego dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Dodajemy czosnek i doprawiamy do smaku. Gotujemy 


autor: pomysł własny.




2 komentarze:

Anonimowy pisze...

śmieszny przepis....

Camelia_) pisze...

Cieszę się, że mogłam kogoś rozbawić. Życzę smacznego