wtorek, 4 listopada 2014

DYNIO, MARSZ NA OBIAD...

Przepis w internecie znalazła moja siostra. Podała mi z pamięci więc nie mogę podać źródła.  Bardzo szybki danie. Najwięcej czasu zabiera tylko obrania, wydrążenie i pokrojenie dyni. Przyznać muszę naprawdę pyszne. To jeden z tych dyniowych przepisów, do których chętnie się wraca.  



 




Składniki 

1 duża cebula 
400 g dyni po obraniu 
1 woreczek kaszy jaglanej 
300 g boczku 
olej do smażenia
sól, pieprz 

Wykonanie: 

Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię obieramy, wydrążamy i kroimy lub ścieramy na drobnych oczkach. Boczek kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną cebulę i dalej z boczkiem szklimy. Dodajemy dynię i smażymy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.  


2 komentarze:

justyna_mojemenu pisze...

bardzo ciekawa propozycja!

Camelia_) pisze...

Ciekawa, mi smakuje. Pozdrawiam:-)