DYNIO, MARSZ NA OBIAD...
Przepis w internecie znalazła moja siostra. Podała mi z pamięci więc nie mogę podać źródła. Bardzo szybki danie. Najwięcej czasu zabiera tylko obrania, wydrążenie i pokrojenie dyni. Przyznać muszę naprawdę pyszne. To jeden z tych dyniowych przepisów, do których chętnie się wraca.
Składniki
1 duża cebula
400 g dyni po obraniu
1 woreczek kaszy jaglanej
300 g boczku
olej do smażenia
sól, pieprz
Wykonanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię obieramy, wydrążamy i kroimy lub ścieramy na drobnych oczkach. Boczek kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną cebulę i dalej z boczkiem szklimy. Dodajemy dynię i smażymy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze