IDEALNY NA UPAŁY- CHŁODNIK POMIDOROWY.
W ostatnich dniach upał nas nie opuszcza. Dlatego, każdy z nas poszukuje jakiegoś sposobu, by się trochę ochłodzić. Moja propozycja na te dni to chłodnik. Dlatego proponuję najłatwiejszy do wykonanie chłodnik pomidorowy.
Sparzone pomidory obieramy. Pięć pomidorów rozdrabniamy za pomocą blendera, mieszając dodajemy jogurt i drobno pokrojony czosnek. Pozostały pomidor kroimy i dodajemy do chłodnika-już bez miksowania. Doprawiamy do smaku.
Chłodnik przed podaniem należy wstawić do lodówce wystarczy ok 30 min.
Składniki na 2 porcje.
6 pomidorów
300 gram gęstego jogurtu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz.
Sparzone pomidory obieramy. Pięć pomidorów rozdrabniamy za pomocą blendera, mieszając dodajemy jogurt i drobno pokrojony czosnek. Pozostały pomidor kroimy i dodajemy do chłodnika-już bez miksowania. Doprawiamy do smaku.
Chłodnik przed podaniem należy wstawić do lodówce wystarczy ok 30 min.
Komentarze