PLACUSZKI BEZGLUTENOWE DYNIOWO-JAGLANE Z MOZZARELLĄ I MIODEM.
Kocham eksperymentować w kuchni i to jest kolejny pomysł na zdrowe danie z dynią i kaszą jaglaną, które uwielbiam. Postanowiłam zrobić krok dalej i placuszki podałam je z serem mozzarella, i miodem. I okazało się, że składnik te doskonale do siebie pasowały. Placuszki usmażyłam na małej oleju słonecznikowego, a do nadania im kształtu serca, wykorzystałam foremki do ciasteczek.
Składniki:
1 1/2 szklanki startej na średnich oczkach dyni
3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
2 jajka
3 łyżki mąki gryczanej
3 łyżki mąki ryżowej.
2 serki mozzarella
2 łyżki płynnego miodu
sól, pieprz
szczypta cynamonu
szczypta cynamonu
Wykonanie:
Dynię i ugotowaną kaszę wrzucamy do miski. Dodajemy jajka, Mieszamy. Następnie dodajemy mąki oraz przyprawy. Mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podajemy w formie w jakiej się usmażyły lub wycinamy dowolne kształty.
Podajemy z mozzarellą i polewamy miodem.
autor: pomysł własny.
Patelnie do przyrządzanie niskotłuszczowych potraw nożna kupić: www. sklep.dajar.pl. Zapraszam
Komentarze
Zapraszam do mnie na konkurs śniadaniowy
http://cotakpachnie.com.pl/2015/11/05/gluten-free-box/