DYNIOWA CHMURKA (z dynią)
Kolejna słodycz na bazie powideł dyniowo-pomarańczowych. Delikatny deser, którego przygotowanie zajmuje jedynie kilka minut, a gwarantuj, że goście będą zachwyceni. Wyśmienicie smakuje podany z ajerkoniakiem.
Składniki dla 3 osób
400 ml śmietany 30%
100 g serka waniliowego
5 łyżek cukru pudru
4 łyżki dżemu dyniowo-pomarańczowego
2 łyżeczki i nie wielka ilość gorącej wody
Wykonanie:
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek i cukier puder- mieszamy i dodajemy powidła i delikatnie mieszamy. Na końcu żelatynę.
Całość nakładamy do pucharków i odstawiamy do lodówki na ok. 30 min.
Podajemy polany ajerkoniakiem.
Więcej o książce:
https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html
Komentarze