ROZKWITA WRAZ Z WIOSNĄ...
Pomysł z kwiatem narodził się równie spontanicznie jak z wózkiem. Po dodaniu galaretki Pink Margarita do śmietany lub jogurtu uzyskujemy kolor pinek Marshmallows i jest to kolor który zawsze chciałam uzyskać za pomocą galaretek. I udało się dzięki galaretce Winiary, a do tego smakuje rewelacyjnie.
Składniki:
1 galaretka Pink Margarita Winiary
260 ml gorącej wody
200 g jogurtu naturalnego lub śmietany 30%
ok. 1 łyżki masy krówkowej
Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w podanej w przepisie ilości wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Lekko tężejącą galaretkę dodajemy do jogurtu lub ubitej wcześniej śmietany i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.
Galaretkę rozpuszczamy w podanej w przepisie ilości wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Lekko tężejącą galaretkę dodajemy do jogurtu lub ubitej wcześniej śmietany i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.
Gotową śmietaną napełniamy foremki na babeczki w kształcie serca i wkładamy do lodówki aby stężała. Gdy masa stężeje ostrożnie wyciągamy piankę i każde serce kroimy wzdłuż na ok 3-4 mm tak jak się komu uda. Tak gotowe serca układamy dookoła na talerzu i nadajemy w ten sposób kształt kwiatu. Środek kwiatka smarujemy masą krówkową celowo rozcierając na boki-chodzi o efekt najbardziej zbliżony do natury. Środkową część kwiatka wykonałam z masy piankowej, która posłużyła mi do wykonanie wcześniejszego wzoru wózka.
autor: pomysł własny
Komentarze